Praktijk B.J. Weijters – Op 1 Lijn Gezondheidscentrum – Dordrecht

Gezondheidscentrum Op 1 Lijn

Op deze site vindt u alle informatie en het meest recente nieuws over de vier zelfstandige huisartsenpraktijken die binnen ons gezondheidscentrum gevestigd zijn.

Informatie per huisartsenpraktijk vindt u op de specifieke pagina’s te bereiken via het menu aan de linkerzijde.

Praktijk B.J. Weijters

BJ Weijters, huisarts

Linda, assistente

 

 

 

 

 

 

Inmiddels ben ik al 5 jaar met veel plezier huisarts en praktijkhouder hier in Dordrecht. Het blijft een voorrecht om mensen in allerlei situaties, die in het leven op ons pad komen, bij te staan.

Ik werk graag samen, met collega’s in de praktijk en in het ziekenhuis, maar vooral ook met u als patiënt om samen de schouders onder een probleem te zetten, soms eenvoudig maar soms ook complex.
Het is een uitdaging om met iedere patiënt samen de weg te kiezen die het beste bij die persoon past.

Na mijn studie Geneeskunde in Antwerpen, heb ik 5 jaar als arts-assistent gewerkt in 2 ziekenhuizen, waaronder het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
Vanuit deze ervaring heb ik altijd veel binding gehouden met belangrijke aandachtspunten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, longziekten (zoals COPD en astma) en ook oncologie.
Daarnaast hecht ik er belang aan veel aandacht te schenken aan de Ouderenzorg in de thuissituatie.

Nadat ik huisarts was geworden deed zich al vrij snel de mogelijkheid zich voor om deze praktijk over te nemen. Het werken binnen ons centrum bevalt enorm goed en de praktijk is nog steeds aan het groeien.

Naast de standaard huisartsgeneeskundige taken bieden we binnen het gezondheidscentrum een uitgebreid pakket aan, zoals:

  • Longfunctieonderzoek bij b.v. astma en rokers

  • Electrocardiografie (ECG)

  • Een aantal kleine chirurgische ingrepen

  • Advies over gezinsplanning en anticonceptie zoals het plaatsen van een spiraaltje

  • Cardiovasculair risicomanagement bij volwassenen boven de 40 jaar

Voor een normaal consult zijn 10 minuten beschikbaar. Mocht u voor meer dan 1 probleem of (hulp)vraag komen, geef dit dan duidelijk aan zodat er een dubbele afspraak kan worden ingepland!

Voor het maken van een afspraak kunt u elke dag bellen tussen 08.00 en 11.00 uur. De assistente zal u altijd vragen naar de reden van uw komst, dit om een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten.

Bij de assistente kunt u na afspraak terecht voor injecties, stikstofbehandeling voor wratten, oren uitspuiten, uitstrijkjes, hechtingen verwijderen, bloeddrukmeting en urine- en bloedonderzoek.

De praktijk is gesloten op vrijdagmiddag.

De praktijk neemt op dit moment nieuwe patiënten aan!

Mocht u prijs stellen op een persoonlijke kennismaking, dan zullen we daar altijd tijd voor vrijmaken.  

Met vriendelijke groet,

Basile Weijters